För dig som har en Bichon frisé

Om du är matte eller husse till en Bichon frisé är du lyckligt lottad med en fin sällskapshund. Rasen är en perfekt hund på många sätt. Den är glad och vill vara sin ägare till lags. Den är också lättlärd och passar bra om du vill träna agility. Hunden kräver inte hutlösa timmar med motion, men säger förstås aldrig nej till en promenad. Med sitt snälla och glada lynne passar en Bichon frisé också perfekt för barnfamiljer och för ovana hundägare.

För dig som äger en Bichon frisé kan det också vara roligt att visa utåt att du har en Bichon frisé hemma. Du får stoltsera med din fina hund, och kanske får du också kontakt med andra som har en Bichon frisé. Det finns en mängd accessorer som du kan införskaffa.

Bichon friséns historia

Enligt historiker har Bichon frisén sitt ursprung i Kanarieöarna och var i Europa under medeltiden redan en omtyckt sällskapshund. Dess egenskaper gjorde också den till en duktig cirkushund. Under 1500-talet var hundrasen en populär sällskapshund till hovdamer på franska hovet. Därför förekommer Bichon frisén på gamla oljemålningar. Till Sverige kom hundrasen först år 1976.