Allt du behöver för att starta upp ett akvarium hemma

Världen under ytan är fantastisk och magisk. Du kan ha en miniversion av denna vidunderliga värld hemma i ditt eget vardagsrum. Det är inte så svårt som det först kan tyckas, men det finns några grundläggande saker du behöver tänka på innan du kör igång.

Placering

Börja med att se ut den perfekta platsen. När du väl har ditt akvarium på plats står det där det står. Vill du flytta på det, måste du börja om från början. Placera akvariet så det inte står i direkt solljus. Solljus främjar algtillväxt och det vill du undvika. Dessutom bör du placera det på ett ställe där du inte hela tiden går förbi, för fiskarna behöver lugn och ro.

Rengöring och inredning

När du väl har akvariet på rätt plats, är det dags att göra rent det ordentligt. Använd enbart varmt vatten och en ren trasa eller svamp som du bara använder till akvariet. När du kommit så här långt är det dags att börja inreda akvariet. Ta en titt online för att hitta det du behöver. Du behöver också en doppvärmare, vattenpump, akvariegrus, stenar, rötter och slutligen växter. Skrubba rent grus, stenar och rötter innan du placerar ut det i akvariet.

Nu kommer den roliga delen. Det är dags att fylla akvariet.  Du kan googla för mer information kring val av fisk.